Waar die heerlijke geuren rond de Margarita vandaag vandaan kwamen? De welpen natuurlijk! Vandaag is de groep getest op kooktalent! Baloe en Linda de Mol kwamen langs om in de vorm van een smakelijke competitie de MasterChef onder de welpen te vinden. De voedseldeskundige Baloe vormde samen met Raksha en Akela de jury, en Linda de Mol leidde de challenges.
De strijd begon met de kennistest, waarbij de deelnemers pittige vragen moesten beantwoorden, zoals: ‘Waar komt thee oorspronkelijk vandaan?’ (China!) en ‘Hoe wordt in BelgiĆ« hagelslag ook wel genoemd?’ (muizenstrontjes).
Na de kennistest was het tijd voor de smaaktest! De kandidaten kregen geblinddoekt 7 lepels met daarop verschillende smaakjes gevoerd, en moesten zien te proeven welk smaakje het was! Zo hebben ze achtereenvolgens paneermeel, olijfolie, gedroogde peterselie, parmezaanse kaas, gestampte muisjes, en honing mogen proeven!
Vervolgens was het eindelijk tijd om het koken te laten beginnen! Bij de team challenge mochten de deelnemers in teams van twee ‘frisse vissandwiches’ maken.
De samenwerking was goed, en de teams waren razendsnel! De ronde eindigde met een stapel heerlijke tonijn-sandwiches! Iedereen heeft heerlijk gesmuld.
Als knallende afsluiter was het tijd voor de Mystery Box! Daaruit kwam: 1 banaan, een kopje kwark, 5 biscuitjes, donkere chocolade en vanillesuiker. De deelnemers hadden de nu de kans om zich echt te bewijzen! Individueel maakten zij verschillende spannende desserts, die de jury omver bliezen! Wat een topkoks!
Uiteindelijk was de MasterChef Kantankye Welpen geworden… Beau, de jarige job!
Bedankt Linda de Mol en Baloe voor de flitsende opkomst! Tot volgende keer!
– Akela en Raksha